MMC RTV SLO

Teniške novice s slovenskega portala MMC RTV SLO.

novice...
 1. Drugi dan teniškega turnirja v Melbournu so v akciji trije Slovenci, preboja v drugi krog sta se veselila Polona Hercog in Aljaž Bedene.
 2. V Melbournu se je začel prvi grand slam sezone v tenisu. Uvodni dan je zaznamoval dež, ki je prekinil in prestavil številne dvoboje na torek. Naliv je prehitela Tamara Zidanšek, ki se je že uvrstila v drugi krog.
 3. Obetavna slovenska teniška igralka Kaja Juvan je v 3. krogu kvalifikacij za prvi grand slam sezone, Odprto prvenstvo Avstralije, premagala Natalijo Vihljancevo in se uvrstila na glavni turnir.
 4. Najobetavnejša mlada športnica Slovenije Kaja Juvan je v polfinalu kvalifikacij za prvi grand slam sezone, Odprto prvenstvo Avstralije, v Melbournu premagala Avstralko Storm Sanders s 6:0, 2:6 in 6:3.
 5. V Melbournu so opravili žreb za prvi teniški grand slam turnir , ki se bo začel v ponedeljek. V polovici žreba s prvim igralcem sveta Rafaelom Nadalom je Danil Medvedjev, v drugi polovici pa je potencialni polfinale Novak Đoković - Roger Federer.
 6. Začetek leta 2020 je napovedal eno najzanimivejših teniških sezon zadnjega časa. Velika trojka Nadal-Đoković-Federer je na okopih in za zdaj še uspešno brani ofenzivo vedno bolj neustrašne mlade garde. Toda, do kdaj? Bo preboj že v Melbournu?
 7. Dalila Jakupović je proti Stefanie Vögele v 1. krogu kvalifikacij za OP Avstralije vodila s 6:4 in 5:6, potem dvoboja zaradi napada kašlja in težav z dihanjem ni mogla nadaljevati. "Mislim, da to ni pošteno do nas, igralk, poleg tega zagotovo ni zdravo. "
 8. Teniška reprezentanca Srbije je zmagovalka premiernega pokala ATP, ki je potekal v Avstraliji. V finalu je v Sydneyju premagala Španijo z 2:1.
 9. Andrej Rubljov je v finalu turnirja v Dohi s 6:2 in 7:6 premagal Corentina Mouteta. 81. igralec sveta je bil glavno presenečenje turnirja v Katarju, saj je v polfinalu izločil prvega nosilca Stana Wawrinko.
 10. Teniški reprezentanci Srbije na čelu z drugim igralcem sveta Novakom Đokovićem in Španije s prvim igralcem sveta Rafaelom Nadalom sta finalisti novoustanovljenega pokala ATP, ki poteka v Avstraliji.
 11. Aljažu Bedenetu se ni uspelo uvrstiti v polfinale turnirja v Dohi. Previsoka ovira je bil prvi nosilec Stan Wawrinka, ki je zmagal s 6:3 in 6:4.
 12. Novak Đoković je po preobratu premagal Denisa Shapovalova in popeljal Srbijo prek Kanade v polfinale ATP-pokala v Sydneyju. V dvoboju Belgije in Španije je David Goffin presenetil prvega igralca sveta Rafela Nadala, a to za Špance ni bilo usodno.
 13. Avstralija in Rusija sta prvi polfinalistki teniškega ATP-pokala v Sydneyju. Še posebej razburljivo je bilo na dvoboju Avstralije in Velike Britanije, v katerem so gostitelji napredovali po izidu 18:16 v odločilnem nizu obračuna dvojic.
 14. Thomas Muster se je pridružil trenerski ekipi Dominica Thiema in ga bo skušal popeljati do prve zmage na turnirjih za grand slam.
 15. Rafael Nadal in Novak Đoković sta v Avstraliji brez izgubljenega dvoboja svoji reprezentanci popeljala iz skupinskega dela v četrtfinale novoustanovljenega ATP-pokala.

SORODNE PANOŽNE ORGANIZACIJE

LogotipTZS itf ATP World Tour wta Davis Cup logom Fed Cup logom